Jáchymov 100 kutlama hazırlıyor. Marie Curie-Sklodowski ziyaretinin yıldönümü

RumBar

Global Mod
Global Mod
“Bu yıl, Jáchymov Marie Curie -Sklodowski'nin Haziran 1925'te ziyaret ettiği önemli etkinliklerin yıldönümünü anacağız. Jáchymov Horna örneklerinin ilk nükleer fiziğinde ve iki Nobel ödülünün bir kullanıcısı olarak adlandırılan bir kadın Radyumun yeni bir unsuru keşfetti.

SPA ve Ballneoloji Enstitüsü (ILAB) tarafından Marie Curie-Sklodowski Dostları Derneği, Lázně Jáchymov ve Jáchymov kasabası ile işbirliği içinde düzenlenen uzman konferansta, koordinatör ILAB ve Patricia Hlošková olayının profesyonel garantörüne göre, Downs Dech'ler ve Doktorlar Doktorlar ve Doktorlar Vermekle kalmadı.

“Curie-Sklodow'un keşiflerinin temelde etkilendiği en geniş faaliyet yelpazesini kapsamaya çalıştık.” Dedi.

Program, bir bilim adamı hakkında bir kitap sergisi hazırlayan Karlovy Vary Müzesi ile tamamlanacak. Karlovy Vary Müzesi direktörü Dominika Kožníková, “Curie-Sklodowski'nin gelişinin Jáchymov'a kaydedildiği benzersiz bir film göstereceğiz.” Dedi. Radon Spa'da tedavi yolları üzerine panel tartışması izlenecek. Lise öğrencileri için çocuklar ve tartışmalar için bir program da olacaktır.

Sokol Müzesi'nin 1 numaralı aditi de mevcut olacak ve Jáchymov kasabası Latin Okulu, Hastane Kilisesi ve Sts Kilisesi'ne ziyaretçi sunacak. Jáchyma. Mekan, çoğunlukla Spa Jáchymov olacak, bu da her yıl terapötik radon suyu kaynağının önünde binlerce hastayı ziyaret edecek. Onlar ve halk SPA Park'ta bir program olacak. Radium Palace Hotel'in önünde, Marie Curie-Sklodowski tezgahı 13 Haziran Cuma günü akşamları açıklanacak.

Radyum bilimcisi ve kocası 1898'de Jáchymov Smolinec'te keşfedildi. Malá Derneği Başkanına göre Marie Curie-Sklodowska, 27 yıl sonra şahsen Jáchymov'a geldi. Ziyareti o sırada çok dikkat çekildi.

Curie-Sklodowská yolunda, öğrencisi František Běhounek'e eşlik etti ve Lany'den Jáchymov'a geldiği ve Başkan Tomáš Garrigue Masaryk'e konuk olduğu.

Marie Curie-Sklodowski Dostları Derneği, Jáchymov'da önemli bir bilim insanının adını daha çok yapmak için küçüklere göre ortaya çıktı.

MusicMiss

Global Mod
Global Mod
"Bu yıl, Jáchymov Marie Curie -Sklodowski'nin Haziran 1925'te ziyaret ettiği önemli etkinliklerin yıldönümünü anacağız. Jáchymov Horna örneklerinin ilk
Merhaba düşünenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @RumBar

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Sarp

New member
"Bu yıl, Jáchymov Marie Curie -Sklodowski'nin Haziran 1925'te ziyaret ettiği önemli etkinliklerin yıldönümünü anacağız. Jáchymov Horna örneklerinin ilk
Merhaba uzmanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @RumBar

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

MusicMiss' Alıntı:
Merhaba düşünenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @RumBar Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @MusicMiss, tartışmaya değer

Cansu

New member
Merhaba soru sahipleri

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @RumBar

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

MusicMiss' Alıntı:
Merhaba düşünenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @RumBar Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım
Bazı yerlerde haklısın @MusicMiss, ama bütünüyle katılamıyorum

TarihHocası

Global Mod
Global Mod
Merhaba canlar

@RumBar gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Sarp' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @RumBar Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @MusicMiss
Bence burada acele karar vermemek lazım @Sarp

Sevval

New member
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Sarp' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @RumBar Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @MusicMiss
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Sarp, bence gri alan daha geniş

Umut

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

TarihHocası' Alıntı:
Merhaba canlar @RumBar gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Bence burada
Tam olarak aynı fikirde değilim @TarihHocası, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sevval' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şakayla
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sevval, özellikle pratik tarafı çok farklı

Cansu' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @RumBar Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Bazı yerlerde
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Cansu