Çocuklarda Öksürük Astım Belirtisi Olabilir

Bakec

Member
Çocuklarda Öksürük Astım Belirtisi Olabilir
Çocuklarda astım rahatsızlığı kış aylarında hızla atağa geçiyor. Özellikle oyun oynadıktan, koştuktan ve spor yaptıktan sonra gelişen, nefes sıkışması, öksürük, hırıltı gibi belirtiler astımın en önemli belirtileri arasında yer alıyor.



Astım belirtileri ve nedenleri:
Astımlı çocukların akciğerlerinin diğer çocuklara oranla çok daha fazla hassas olduğunu belirten, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. memet çay: “Bu nedenle astımlı çocuklar diğer çocuklara göre daha sık hasta olur.
Astımı olan çocuklar soğuk havadan, kokudan çok daha fazla etkilenir. Soğuk havanın doğrudan, ağız ve burundan nefes yoluyla girmesi burunda tıkanma ve akciğerde bronşlarda spazm yaparak alerjik nezle belirtileri ve astım atağına neden oluyor” dedi.
Soğuk havayla doğrudan temasın kesilmesi gerektiğini belirten Akçay, “Soğuk havalarda genelde ev içinde fazla kalınması ve gribal enfeksiyonların fazla olmasından dolayı da astım atakları daha sık gelişiyor. Tüm bu sebeplerden dolayı ebeveynler çocukları için kar soğuğuna karşı önlem almalıdır” dedi.