Çocuklarda Bademcik İltihabı Neden Olur?

Hasan

New member
Çocuklarda Bademcik İltihabı Neden Olur
Bademcik iltihabının çocukluk çağı boyunca en sık rastlanılan enfeksiyon olduğu açıklandı. Dr.Nabi Bulut, bu hastalığa virüs ve bakterilerin yol açtığını söyledi. Dr.Bulut, ateş,boğaz ağrısı,burun akıntısı,öksürük ve halsizlik gibi belirtilerin bademcik iltihabını gösterdiğini ifade etti.



Dr.Murat Sami alut “bademcik iltihabı” hakkında bilgi verdi. Dr. Bulut “Bademcik iltihabı (tonsillit), çocukluk çağı boyunca en sık görülen enfeksiyondur. En karakteristik klinik belirtileri ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük ve halsizliktir. Bu hastalığa virüs ve bakteriler yol açar. Tedavi edilmediği takdirde daha ciddi bir boğaz enfeksiyonuna dönüşebilir” dedi.
Boğaz iltihabının hemen hemen tamamının viral nedenlerden olduğunu söyleyen Dr. Bulut, “Stretokok adı verilen mikrobun yaptığı bademcik iltihabı genellikle 5-10 yaş arasında ve en çok kış aylarında gözlenir. Aile içinde yayılım sık görülür. Belirtiler ani olarak başlar. Boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, yutma sırasında takılma hissi, ateş, halsizlik, ağızda kötü koku, boyun bezelerinde şişme, konuşma değişikliği gibi yakınmalar bademcik iltihabını düşündürmelidir” diye konuştu.