Zor iş ama aynı zamanda düşüyor. Kızlar atlara deli oldu, aileleri onlar için dernek kurdu

RumBar

Global Mod
Global Mod
“Yaklaşık on yaşımdan itibaren arkadaşlarımla birlikte Jenišov'daki Bayan Milada Hromádková'nın ahırlarına gittim ve atların bakımına yardım ettik. Artık kendi atlarımız var ve kendimizi onlara adamaya devam ediyoruz. Ailemiz bir binicilik kulübü kurdu. Bayan Hromádková ahırları kullanmamıza izin verdi ve köy de bizi çok destekliyor. Çok mutluyuz ve bunu takdir ediyoruz” diyor on altı yaşındaki binici Barbora Vilčková.

Şu anda altı çocuk aktif olarak at bakımıyla ilgileniyor. “Kulübün başka üyeleri de var ama kızlar burada en çok vakit geçiriyor. Atların ihtiyaç duydukları her şeye sahip olması için sırayla ilgileniyoruz. Kızlarımızın bu aktiviteden keyif alması bizleri veli olarak çok mutlu ediyor. Temiz havadalar, okula ara veriyorlar ve aynı zamanda sorumlulukları da var,” derneğin üyesi ve diğer iki bisikletçinin annesi Zuzana Nýdlová'yı övüyor.

Ona göre dernek birçok şeyi kendi başına sağlıyor. “Biz oldukça kendimize yetiyoruz. Çit yapıyoruz, talaş buluyoruz, saman depoluyoruz. Diğer derneklerde bu pek yaygın değildir. Eşler fiziksel olarak daha zorlu faaliyetlerde yardımcı oluyor” diye gülümsüyor.

Jenišov'un çevresi ata binmek için mükemmel olmasına rağmen, yolculuğun kendisinin daha çok bir ödül olduğu söyleniyor. “Zamanımızın yaklaşık yüzde yetmişini atlarla ilgileniyor, ahırları temizliyor, besliyor veya eğitiyoruz. Bir ödül için araba kullanmak daha eğlencelidir. Neyse ki atlarla ilgili her şeyden keyif alıyoruz” diye ekliyor on altı yaşındaki binici Nika Nýdlová. “Bu bazen eyerden düşmeyi de içeriyor ama bu bile bizi durdurmuyor” diye belirtti.

Jenišov Binicilik Derneği'nin kızları ilk yarış deneyimlerini zaten yaşadılar. “Binicilik testlerimizi geçtik, artık yarışabiliriz. Kişisel olarak ben zaten bölgesel şampiyon yardımcısı unvanını kazandım. Çoğunlukla parkur ve terbiyeye odaklanıyoruz. Harika bir tavır sergileyen Daniela Donthová tarafından eğitiliyoruz, sporcu yavrularımızla başarıya biraz da olsa başarı katacağımıza inanıyoruz” diye diliyor kızlar.

Gelecekte Jenišov Binicilik Derneği çocuklara yönelik aktiviteler de sunmak istiyor. Zuzana Nýdlová, “Bazı fikirlerimiz var ancak bunları henüz somut olarak sunmadık” dedi.