Zamanın atmosferi ve saçmalık. Fotoğrafçı son yarı -yüzyılın bir görünümünü sunuyor

RumBar

Global Mod
Global Mod
Lubomir Stiburek, az ya da çok çocuk olan ilk görüntülerde atmosferi ve bazen olayların saçmalıklarını yakalamak için bir çaba bulduğunu söyleyerek Lubomir Stiburek, “Bence beni çevreleyen şeylerin yakalanması ve yorumlanması ile ilişkiyi buluyor.”

İkinci bölümde, SSCB sırasında çalıştığı döneme geri döner ve sonra bu ülkeyi birkaç kez ziyaret eder. “Zorlu sosyalizm sırasında, süsleme ve propaganda ve önyargı olmadan ülkeyi ve halkını yakınlaştırmak beklenmedik bir şekilde iyi bir fırsattı.”

1980'lerde Stiburek, Cheb'deki bir televizyon yayın ofisinde kameraman olarak çalıştı ve burada neredeyse on yıl yaşadı. “O zaman, Zbyněk Illak ile belirleyici bir toplantı ve etrafında G4 fotoğraf galerisi tarafından kurulan ve daha sonra Sanat Fotoğrafçılığı Enstitüsü'nde okuyor. O zamandan itibaren fotoğrafların belgesel fotoğrafçılığa kendi yolunu kasıtlı olarak görebileceğini düşünüyorum.”

1990'dan sonra Lubomir Stiburek Prag'a gitti, ama yine de Cheb'e geri dönmeyi seviyor. Örneğin, G4 galerisinin Cheb bölgesinin çeşitli bölgelerinde sorduğu belgesel atölyeler onun için çok ilham vericiydi. Bazıları sergilenen bazı fotoğraflar tarafından çekildi.

“Sadece siyah beyaz fotoğraflarda siyah beyaz arasında kontrast aramıyorum. Onları 55 yıllık fotoğrafçılık için farklı dönemler arasında, insanlar, farklı ruh halleri, ortamlar arasındaki ilişkilerde buluyorum. Hala etrafımda olanları gözlemlemek ve kaydetmeyi ve fikrinizi yansıtmaya çalışmaktan zevk alıyorum. Sergi 20 Haziran'a kadar sürecek.