Temiz havada öğrenme. Mariánské Lázně'deki okullara açık havada dersler verilecek

RumBar

Global Mod
Global Mod
illüstrasyon resmi
| Fotoğraf: Petr Krallik

Biri Güney İlköğretim Okulu için, diğeri ise Úšovice'deki okul için. Yerel belediye binası, açık hava sınıflarındaki küresel patlamayı takip etmek istiyor. Projede, eğitime yönelik yeni yaklaşım sayesinde Marianskolaző okullarında öğretmenliğin daha çekici olacağının sözünü veriyor.

“Güzel havalarda çocuklar odalarda oturmak zorunda kalmayacak ama açık hava sınıfları sayesinde temiz havada eğitim alabilecekler. Teklifin başında Mariánské Lázně belediye başkanı Martin Hurajčík, “Ülkemizde bu tür günlerin oldukça fazla olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ona göre böyle bir mekanın normal bir sınıfın donanımlarından hiçbirinden yoksun olmaması gerekir. “Sınıfta interaktif teknoloji dahil olmak üzere sıralar, sandalyeler ve diğer olanaklar bulunacaktır. Normal bir sınıf olmalı ama çevresinde duvar olmayacak. Tabii ki üzeri örtülecek, dolayısıyla yağmurda bile burada eğitim almak mümkün olacak” diye konuştu.

Şu anda belediye binası sınıfların nasıl görünmesi gerektiğine dair öneriler hazırlıyor. Mimarların okullarla işbirliği yaptığı, farklı planlar ve görselleştirmeler oluşturuluyor. Belediye Başkanı Hurajčík, “Sınıfları okulların yakınındaki açık hava ortamına yerleştirmek istiyoruz ve okulların böyle bir sınıfın nerede olmasını istediklerini ve nasıl görünmesi gerektiğini düşündüklerini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Okullar gelecek takvim yılında zaten yeni sınıflara sahip olabilir. Hamrníky'deki üçüncü Mariánskolazaň ilkokuluna gelince, belediye başkanına göre bu okulun zaten eğitim için kendi açık alanları var. “Kaça mal olacak? Bunu henüz bilmiyoruz. Yürütülen çalışma, projenin çeşitli değişkenlere ilişkin mali taleplerinin ne olacağını göstermelidir.” diye ekledi Belediye Başkanı Hurajčík.