Tanınmış bir barmen Dry Şubat için bir kokteyl icat etti, herkes evinde yapabilir

RumBar

Global Mod
Global Mod
“Sıradan malzemelerle çalışmayı seviyorum. Bu daha çok sanat ve meydan okumadır” diyor Vítězslav Cirok.


Sucháč'ın bir porsiyonunda 15 ml mürver şurubu, 40 ml yeşil elma suyu, 10 ml limon suyu, aynı miktarda kereviz suyu ve 70 ml köpüklü Mattonka bulunur. İçeceğin yazarı, “Malzemelerin çoğu, sağlığı ve tazeliği çağrıştıran yeşil renktedir” diye açıklıyor.


Usta barmene göre hazırlık, barmenlik ekipmanı olmadan evde kolaylıkla yapılabilir. Cirok, nasıl ilerleyeceği konusunda “Çalkalayıcınız yoksa cam kavanoz veya herhangi bir kapatılabilir kap kullanabilirsiniz” tavsiyesinde bulunuyor.


Bununla birlikte, her evde gerekli meyve suyunu veya meyve sıkacağını elde etmek için özel bir barmen maşası bulunmayacaktır. “Evde yoksa yeşil elmaları ve kereviz saplarını blendırdan geçirebilir veya küçük parçalar halinde kesip büyük bir bardak veya kasede havan tokmağıyla suyunu salana kadar ezebilirsiniz. Daha sonra süzün ve kokteyle ekleyebilirsiniz” diye ekliyor barmen.


Cirok'un bar arkasında çalışma tecrübesine göre, alkolsüz karışık içeceklerin yükselişi şu anda artıyor. “Müşterilerin tahminen beşte biri bunları giyiyor” ifadesi bu eğilimi belgeliyor.


Becher's Bar da dahil olmak üzere birçok işletmenin menüsünde benzer içeceklerin giderek daha fazla yer almasının nedeni de budur. Cirok, “İngiltere'de yalnızca alkolsüz içecekler sunan ortak barlar var” diye ekliyor.


Kuru Şubat etkinliğinin Çek havzasında uzun bir geleneği var. Ancak adı geçen İngiltere'de insanlar Ocak ayında bile alkole ara veriyor.



Suchac nasıl hazırlanır?

  • Bir bardakta buz hazırlayın.
  • Mattoni dışındaki tüm malzemeleri buzlu bir çalkalayıcıya dökün ve dikkatlice çalkalayın.
  • Karışımı çalkalayıcıdan bir süzgeçten geçirerek buzlu bir bardağa dökün, köpüklü Mattoni'yi ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
  • Bir elma dilimi ve yenilebilir bir çiçekle süsleyin ve servis yapmaya hazırsınız.