Prahy yakınlarındaki hanı Horní Blatná olarak değiştirdi, burada işler hava durumuna göre değişiyor

RumBar

Global Mod
Global Mod
Horní Blatná'daki Vlčí jáma restoran ve misafirhanesinden Kateřina Vlasáková, on üç yıl sonra Karlovy Vary bölgesine geri döndü.
| Fotoğraf: Fotoğraf: Jan Havelka





“Restoran ve misafirhaneyi dördüncü kış sezonunda işletiyoruz ve bu sezon şu ana kadar zayıf, hatta belki de genel olarak en kötüsü. Tanıdıklarım bölgedeki ilgililere kış için kulübeler kiraladılar ve talep ortalamanın altındaydı. İnsanların genel olarak daha fazla tasarruf etmeye başlaması da mümkündür” diye belirtti Kateřina Vlasáková. İyimser bir tavırla, “Aksine, geçen yaz başarılıydı, dolayısıyla henüz umutsuzluğa kapılmıyoruz” diye ekledi.


Kros koşucuları ve bisikletçiler



İşletme, geleneksel Çek mutfağı sunmaktadır ve üç kişi tarafından işletilmektedir. “Müşterilerin yarısı yerli, geri kalanı Alman. Müşteriler en çok köftenin tadını çıkarmayı seviyor. Çek klasiği hala iyi çalışıyor” diyen restoran işletmecisi, yemek yiyenlerin taleplerini değerlendirdi ve köyün çevresindeki kros parkurlarının kalitesinin kış aylarında katılımı da etkilediğini ekledi.


“Yeterince kar varsa kros parkurları her zaman bakımlı olur. Bu bizim için büyük bir artı. Yaz aylarında çok sayıda bisikletçi ve yürüyüşçü var” dedi Vlasáková.


Gelecekte, restoran ve konuk evi Vlčí jáma'nın sahipleri konaklama teklifini genişletmeyi planlıyor. “Şu anda yenilemekte olduğumuz üç odamız var. Ancak daha fazla daire eklemeyi düşünüyoruz” diye belirtti mülk sahibi.


Doğa çok şeyi telafi edecek



Kateřina Vlasáková, Orta Bohemya'da geçirdiği on üç yılın ardından Karlovy Vary Bölgesi'ne döndü. “Prag'ın hemen dışında bir bar işletiyorduk. Yerel doğayı ve genel olarak daha sakin ortamı özledim. Bu nedenle işimizi burada sürdürmeye karar verdik. Uygun bir yer bulmak biraz zaman alsa da iyi bir seçim yaptığımızı düşünüyorum” diye hatırladı.


Horní Blatná'da bir restoran işletmeye başladığı için pişman değil. “Elbette daha iyi olabilirdi ama burada iş yeri açmak doğru bir hamleydi. Şu ana kadar oldukça memnunuz” dedi restoran işletmecisi. “Pazartesi hariç tüm hafta açığız. Kış mevsimi iyi olduğunda her gün faaliyet gösteriyoruz”, diye Kateřina Vlasáková'yı dağ köyünü ziyaret etmeye davet ediyor.