Polis arabasına bomba patlatan bir adama denetimli serbestlik verildi, kişisel sorunları vardı

RumBar

Global Mod
Global Mod
Novinky.cz'e göre, başkasının malına zarar vermek ve kamu makamına şiddet uygulamak suçlarından verilen cezaya ek olarak, kırk bir yaşındaki adamın psikolojik danışmanlığa da başvurması gerekiyor. Ayrıca deneme süresi boyunca yüzbinlerce kron tazminat ödemesine de karar verildi.


Adam bağlayıcı olmayan kararın açıklanmasında hazır bulunmadı, duruşmanın kendisinin yokluğunda yapılacağını söyleyerek mahkemeye özür gönderdi.


“Fail, bombayı yerleştirip patlatmasının sebeplerinden birinin de kişisel sorunları olduğunu ifade etti. Gözaltına alındı ve suçlu bulunması halinde sekiz yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak” dedi bölgesel polis sözcüsü Jakub Kopřiva.


Patlayıcı, şehrin yoğun yerleşim bölgesinde apartmanların yakınında infilak etti. Patlamada sadece Çek Cumhuriyeti Polisinin aracı değil, yanında bulunan komşu Almanya polislerinin servis aracı da hasar gördü.


“Piroteknik konusundaki eğitimi ve deneyimi göz önüne alındığında, fail, ilk patlamanın ardından şirket arabasının ve yanına park edilmiş arabaların patlayabileceğinin ve dolayısıyla yakındaki prefabrik evlerde yaşayan insanları tehlikeye atabileceğinin farkında olmalı. Şans eseri bunların hiçbiri olmadı” dedi polis sözcüsü.


Patlamanın ardından Štěch yakındaki bir ofise gitti. “Saldırıyı önceden planlamıştı. Bir yandan, kendisine göre bazı durumlarda eylemsiz kaldıkları için polisi cezalandırmak istiyordu ama esas olarak kendisinin yargılanmasını ve gözaltına alınmasını sağlamak istiyordu. Novinky.cz'e göre Senato Başkanı Petr Holub, “Zor bir durumu çözmek istiyordu” dedi.


Savcı, sanık hakkında koşulsuz olarak üç yıl talep etti. Ancak mahkeme, adamın daha önceki dürüstlüğünü, itiraflarını ve kolluk kuvvetleriyle işbirliğini dikkate alarak eğitimsel cezalandırma yoluna gitti. “Ayrıca eylemleriyle ciddi sonuçlara yol açmak istemedi. Kamera görüntüleri patlayıcıyı ancak etrafta kimsenin olmadığından emin olduktan sonra patlattığını gösteriyor” diye ekledi Holub.