Konser sezonu efsanevi şahincilikle başlayacak, ardından “Liďák” üzerinden kalenin altına doğru ilerleyecek.

RumBar

Global Mod
Global Mod
Loket kalesinin altındaki amfitiyatroda grup Olimpiyatları bu yıl eksik olmayacak.
| fotoğraf: Tomáš Krist, MAFRA





Ancak şimdilik anlaşılır bir şekilde çatı altında olan konser sezonu, Jelen grubunun Tiyatro Turu 2024'te sahne aldığı Karlovy Vary Grandhotel Ambassador Národní dům'de 7 Şubat'ta başladı. Geçen Aralık ayında onuncu doğum günü kutlaması sırasında Prag'ın O2 arenasının biletleri tükendi. Ancak sezon başlangıcının merkezi geleneksel olarak Stará Role'un Karlovy Vary semtindeki Halk Evi'dir. Yeni sezon 8 Mart'ta Krucipüsk grubunun konseriyle başlayacak.


Bir hafta sonra Dan Bárta, Illustratosfer formasyonuyla “Liďák”ta sahne alacak. 16 Nisan'da hayranları pop şarkıcısı Kateřina Maria Ticha'yı görmek için Loket'teki Dvorana'ya gidecek. Karlovy Vary'deki Halk Evi'nde Gaia Mesiah, Mig 21, Protheus veya Arakain gibi gruplar, açık hava sezonunun başlangıcına kadar her hafta düzenli olarak Alkehol ile dönüşümlü olarak ortak Metal turnesine çıkacak.


Mayıs ayında kalenin altında başlayacak



Havaların izin vermesinin ardından konserler Loket amfitiyatrosuna taşınacak. 24 ve 25 Mayıs'ta geleneksel Radio Beat partisi ve Beat Hall of Fame ile canlanacak. Radyo dinleyicileri artık Hall of Fame'e kimin gireceğine oy veriyor. Bu yıl bile iyi müziğin hayranları birçok yabancı yıldızı sabırsızlıkla bekleyebilir. “Ray Wilson, Genesis hitlerini Lokte'ye getiriyor. Fin Waltarları da kaleye saldırmaya hazırlanıyor” dedi Vladimír Suchan.


Olimpiyat, diğer Çek yıldızlarının yanı sıra Trilogy Tour 2024, Tři sestry veya JAR ile bölgeye gelecek. Diğer “müzikal olmayan” etkinlikler arasında Shakespeare'in komedisi As You Like It'in performansı yer alacak. Lokti'de edebiyat klasiklerinin oyunlarını sahnelemek 2013'ten bu yana bir gelenek haline geldi.


Vladimír Suchan bu yıl aynı zamanda Help on music wave adlı yardım etkinliğiyle de devam edecek. Proje kamuoyunun ilgisini çekti ve bu sayede geçen yıl Karlovy Vary bölgesinden dört engelli çocuk için yaklaşık 600 bin kron toplandı. Dolayısıyla Mesih yıllarının kutlanması hayırsever bir tona sahip olacaktır.


“Toužimi'ye otobüs göndereceğiz, Karlovy Vary'ye dönüş bileti 111 krona mal olacak. Bu şekilde toplanan meblağın tamamını bir yardım hesabına aktaracağız” diye söz verdi Vladimír Suchan.