Eski su tesisi yerle bir edilecek, onun yerine dinlenme alanı ve müzik kulübü yapılabilir.

RumBar

Global Mod
Global Mod
Karlovy Vary belediye başkan yardımcısı Miroslav Vaňek'e göre burada bir dinlenme alanı var. “Makul kaynaklarla eski su tesislerinin bulunduğu yeri adım adım canlandırmaya başlayıp, satışa çıkarmak istiyoruz. Hepimiz bunun mümkün olduğu kadar çabuk olmasını isteriz ama işler bu şekilde yürümüyor” dedi Vaněk. Yüzlerce insan zaten her gün komşu Menderes ve Náplavka'yı kullanıyor.


Vaněk, “Kötü koşullar nedeniyle yok olacak ve aynı zamanda çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan binalar öne çıkıyor” diye açıkladı. Binalar çoğunlukla evsizler tarafından kullanılıyordu. Şehir diğer bağlantılı binaları korumak istiyor. Bunların kurtarılması ve daha fazla kullanılması için bir proje geliştirilmektedir. Belediye, eski su tesisinin yer altı filtrelerini temizleterek, davetsiz kişilerin girişine karşı koruma altına aldı ve istilacı ağaçları yok etti.


Planlar hâlâ geliştiriliyor



“Mayıs ayında bir ara, ilgili tüm tarafları yeraltı filtreleri turlarına davet etmek istiyoruz. Orada çok güzel endüstriyel alanlar var.” diye belirtti Milletvekili Vaněk.


Şehir, bu adımdan sonra alanın kullanımına ilişkin halktan öneriler geleceğini umuyor. Bu filtrelerden toplamda sekiz tane var ancak bir tanesine şehir arazisinden ulaşılamıyor.


Vaňek'e göre bunların üzerine ya da yıkıntıların yıkılmasıyla boşalan alana pompa yolu yapılacak, kaykaycıların da burada yer bulması gerekiyor. Ancak kesin kullanımı hala geleceğe yönelik bir sorudur. Planlar halen geliştirilme aşamasındadır. Eski su şebekelerinin bir diğer objesi hala kurtarılabilir ve kullanılmaya devam edilebilir. Vaněk, “Mesela burada bir müzik kulübü kurulabilir” dedi.


Şehir merkezinde Brownfield



Yalta'dan farklı olarak Dr. Şehir merkezindeki Becher ve diğer sokaklarda, eski su şebekelerindeki müzik prodüksiyonları kimseyi rahatsız etmeyecek, her yönden rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer. “Arka binada bir müzik kulübü kurmak için gereken tüm ön koşullar mevcut, bunu sektörden insanlarla tartıştık. Tesisi gerçekten beğendiler” diye ekledi vekil.


Bu bölgedeki su tesisi 1882'den 1984'e kadar Karlovy Vary'ye hizmet etti. “İşte o zaman Březová'daki su tesisi tamamlandı ve tüm mahalleye Stanovická rezervuarından su sağlandı. Artık şehir merkezinde, kullanımı bir dizi mimari çalışmayla işlenmiş tipik bir kahverengi alan,” Karlovy Vary Şehri Mimar Ofisi tüm siteyi anlatıyor.