En kötü şey yalnız ve izole olmaktır, Parahokean ekibinin genç kalecisi bilir

RumBar

Global Mod
Global Mod
Şu anda amaç, Ulusal Parahokean ekibinin ve Karlovy Vary kulüp köpekbalıklarının desteğidir.

Her eğitimden veya maçtan memnun ve unutulmaz spor deneyimleri beklediğine inanıyor.

“Parahokej bana hayatıma coşku ve iyimserlik verdi,” diye homurdandı. Kaleci ve geçen Cumartesi, PARDUBICE Parahoke Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra Sharks Club'ı kazandığında sevinç nedeni vardı. Köpekbalıkları için bu arka arkaya dördüncü başlık.

Genç yaşta ciddi sağlık sorunları ile uğraşmak ve handikapla başa çıkmak zorunda kaldınız. Bu zor anları nasıl yaşadınız?
Altı yıl önce, o zaman on yedi yaşındaydım, aniden evde çöktüm. Kalbim hizmetimi ifade etti, neredeyse bir saat çalışmadı. Aynı zamanda, güçlü bir trombozun ilave edildiği ciddi bir pulmoner emboli vardı. Yavaş yavaş, diğer yetkililer çökmeye başladı. Pilsen Üniversitesi Hastanesi'nden doktorlar hala neyin yanlış olduğunu, neden bu kadar çok sorun olduğunu öğrendiler. Benimle hiç iyi görünmüyordu, hayatımın geri kalanını yapay uykuda geçirmedikçe lager olma riski vardı.

Bugünlerde çok aktifsiniz, tam bir hayat sürüyorsunuz. Sağlık sorunları nasıl aşıldı?
Yukarıda belirtilen tüm sağlık komplikasyonları, kademeli olarak ölmeye başlayan bacak problemlerine de katıldı. Doktorlar amputasyona devam etmek zorunda kaldı. Bundan sonra sağlık sonuçları iyileşmeye başladı, vücut iyileşti, organlar normal işlevlere geri döndü. Bu yüzden yukarıda belirtilen handikapa ek olarak bugün temelde sağlıklı olduğumu söyleyebiliriz. Büyük bir destek olan aileme ve hayata döndüğüm için vazgeçmeyen ve savaşmayan doktorlara teşekkür etmeliyim.

Arkadaşlarınızın spor yapabileceği, aktif olabileceği ve bu kadar ağır bir sağlık kısıtlamasının üstesinden gelmek zorunda kaldığınız bir durumla on yedi yaşında zor olmalı…
Kesinlikle ruh için büyük bir darbe oldu. Temel olarak, sadece yattım, dünya durdu. Her yaşta büyük bir hit, ama on yedi yaşında benim için gerçekten zorlayıcıydı. Buna ek olarak, üç yaşımdan beri buz hokeyi oynadım, çok keyif aldım ve aniden her şey gitti. TV'deki babamın bir parahokey maçı gördüğünden çok memnunum ve beni spora geri döndürmenin bir yolu olup olmayacağını merak ettim. Amputasyondan sonra, tüm aile, çalıştırabileceğim engeller için spor hakkında bilgi arıyordu.

Şu anda Karlovy Vary Parahoke kulüp köpekbalıklarında çalışıyorsunuz. Domažlice'de mi yaşıyorsunuz, neden bu takım için oynuyorsunuz?
Bu daha karmaşık bir tarih, ancak basitleştirdiğimde, kulübün kaptanını bilen ve benimle onunla temasa geçen akrabalar sayesinde Köpekbalıkları ekibi ile işbirliği yaratıldı. Ne yazık ki, Covid'in tam hızıyla oldu, eğitim gerçekleşmedi, lig durdu. Ancak, Parahokean ekibine hitap etmeyi ve Poděbrady'deki eğitim kampına katılmayı başardım. Orada, Parahokej beni çok yakaladı, ona aşık oldum. Yavaş yavaş, Karlovy Vary kulüp köpekbalıklarının temsilinde iş kazandım. Her ikisi için de çok minnettarım. Domažlice'den adaya köpekbalıklarına gidip geliyorum, ama umursamıyorum. Spor Çok mutlu olduğum istihdamla birleştirmeyi başardım.

Parahokeji'de klasik hokey deneyimi yaşadınız mı?
Parahokej birçok yönden farklı olsa da, oyunun hissi, geçiş gözü, mücadelenin gelişiminin tahmini ve IZ hokey geçmişini çizdiğim disiplin duygusu. Yaralanmadan önceki zamandan itibaren spor deneyimi şimdi bana yardımcı oluyor.

Lig ustaları hattında dördüncü kez köpekbalıkları

Jersey Patrik Sedláček'in düzenli olarak hedefe başladığı Parahochejistler Sklecks, Karlovy Vary KV arenasında Pardubice'deki Mustangs ekibine karşı bir zafer kazandılar. Sharks on Home Ice, ikinci final savaşı 12: 1 kazandı ve bu sezon kazanan yolculukla bu maçla sona erdi, çünkü zafer onlara şampiyonluk unvanını sağladı. Zaten Sklens için dördüncü şampiyonluk unvanı. Tarihsel olarak, köpekbalıkları zaten sekizinci kez usta oldu.

Parahokej hakkında büyük ilgi ile konuşuyorsunuz. Sana yeni bir yaşam duygusu verdiğini söyleyebilir miyiz?
Kesinlikle, bu spora çok minnettarım. Düzenli olarak aynı veya daha kötü engelli insanları geçiriyorum ve nasıl spor yaptıklarını, hedeflere sahip olduklarını, her şeyi maçlara koyduklarını görüyorum. Benim için büyük bir motivasyon. Kimse pişman olmaz, üzüntüye düşmez, ama hepimiz bir takım gibi çalışıyoruz. Sporda, kişi mümkün olduğunca odaklanır ve korkunç düşünceler için zamanı yoktur. Takım arkadaşlarım sadece sporda değil, bir rol modeli. Böylece Parahoke ile tanıştı, temelde beni hayata döndürdü. 2021'de oynamaya başladım ve bunun benim için doğru olduğunu biliyordum.

Sanırım aileniz de sadık bir Fanclub.
Kesinlikle evet. Özellikle babam büyük bir hayran, ama aynı zamanda ailenin geri kalanı, hatta daha geniş bir akraba. Maçlar için beni desteklemeye, formalar ve hediyelik eşyalar toplarlar. Parahokej ailemiz için kalp sporu oldu.

Bazı insanlar Parahoke'nin varlığı hakkında fazla bir şey bilmiyorlar. Durumun zamanla iyileşeceğini düşünüyor musunuz?
Bunun için çok mutlu olurum. Parahokej engelli insanları spora çekebilir. Bazıları bunu oynamak istemeyebilir, ancak bunun bir handikap olduğunu gördüklerinde spor yapabilir, onlara yeni bir yol gösterebilir ve güven verebilir. Zamanlarının çoğunu evde geçiren, kimseyle temas halinde olmak istemeyen birkaç engelli arkadaşım var. Çok izole. Bizimle antrenman yapmaya veya maçı ziyaret etmeye ve atmosferi deneyimlemeye çalışıyorum. Zaten bunlardan birkaçını ikna ettim. Bence en kötü şey handikapla yalnız kalmak. Bir kişi pişman ve melankolik. Parahoke veya diğer spor doğru ilaç olabilir.

Parahokej'in muhtemelen sponsorlar veya diğer kuruluşlar için böyle bir desteği yoktur. Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Birçok şey oyuncular tarafından, özellikle kulüp düzeyinde finanse edilmektedir. Her ne kadar bazı destekçiler de kendilerini buluyor ve büyük bir teşekkür hak ediyorlar. Parahokej, spor sevgisi, dostluk, karlı bir iş değildir. Öte yandan, bu spor o kadar çok sevinç ve motivasyon sağlar ki, finansal faydaları hiç çözmedim.

Oyuncunun pozisyonunu değiştirdiğini ve şu anda yakaladığınızı fark ettim. Böyle bir değişiklik nasıl oldu?
Evet, haklısın. Klasik hokey oynadığımda bile kaleci olmak beni çekti. Ancak çoğu zaman antrenörler bana yetenekli bir saldırgan olduğumu ve kaleciye geçmek utanç verici olduğunu söyledi. Bu Parahokej'de devam etti. Ancak sonunda antrenörleri ikna etmeyi başardım, şimdi yakalıyorum ve çok keyif alıyorum.

Parahokean ekibi ile çeşitli dünya şampiyonalarına katıldığınız Paralimpik Oyunlarda da oynadınız. Parahokean takımlarının seviyesinin hokeyi kopyaladığını ve aynı uluslara buz üzerinde hakim olduğunu söyleyebilir miyiz?
Biraz benzerlik var. Örneğin, Amerikalılar veya Kanadalıların büyük başarıları var. Buz hokeyinden farklı olarak, Finlandiya veya İsveç gibi İskandinav ülkeleri çok fazla terfi etmiyor. Çin çok başarılı. Tabii ki, bu aynı zamanda devletlerin ve nüfusun büyüklüğünden kaynaklanmaktadır. Milli takımı koymak kesinlikle buz hokeyinden daha zorlu.

Parahokeji'deki planlarınız neler? Neyi başarmak istersiniz?
Milli takımda veya Sharks Club'da en şenlikli oyuncu olmak istiyorum. Her maçı dört gözle bekliyorum, atmosferi seviyorum. Mümkün olduğunca uzun süre devam etmeyi ve sporun tadını çıkarmayı umuyorum. Parahokej'in hayranlara yavaş yavaş daha fazla destek alacağına ve ziyaretçilerin artacağına inanıyorum. Yeterli insan bazen şüpheci, ama sonra bir maçı ziyaret ediyorlar, her şeyi maça nasıl koyduğumuzu görüyorlar ve sadık hayranlar olduğumuzu görüyorlar. Aynı zamanda, spor engelli insanlara yaşam için daha fazla tat bulmalarına yardımcı olursa memnun olacağım. Parahokej bir kişi için hayatta yeni bir anlam bulmaya yardımcı olursa, kesinlikle mantıklıdır.