Doupov'da işler meşgul, askerler İsrail'den gelen uçaksavar sistemini test ediyorlardı

RumBar

Global Mod
Global Mod
Yerleşimin çevresindeki insanların 19 Nisan'a kadar eğitim alanında gürültü ve hava hareketliliği olması bekleniyor. Yollarda da daha fazla teknoloji olacak. Bundan sonra, Doupov'da bir günlük tatbikatın yapılacağı 26 Nisan hariç, eğitim faaliyeti sona erecek.

Yukarıda adı geçen Strakon ünitesinin tamamı için yeni teknolojinin gelişi, organizasyonda bir değişiklik anlamına geliyor. Taktik deneysel tatbikatın asıl amacı, askerlerin yeni tasarlanan yapıda bile görevleri yerine getirip getiremediğini doğrulamaktı. Yeni sistemleri 2026 yılına kadar alamayacaklar.

“Taktiksel deneysel çalışma gelecekteki personel hakkında daha iyi düşünmemize yardımcı oluyor. Nitelik gereklilikleri ve gereklilikleri hakkında daha net bir fikir ediniyoruz, bu da elbette yeni gelen askerlerin daha etkili bir şekilde işe alınmasına katkıda bulunuyor” dedi. yeni SPYDER sistemi ile donatılmıştır.

İsrail kökenli olup Çek Cumhuriyeti Ordusu 2026 yılında dört bataryaya sahip olacaktır. Her birinde bir radar, dört fırlatıcı, bir yükleme aracı ve atış komuta ve kontrol sistemleri bulunacak.

Sistemin tüm unsurları Çek Ordusunda standart olarak kullanılan 8×8 Tatra 815 seri 7 şasi üzerinde olacak. Yedek parçalar da dahil olmak üzere sistemin çalıştırılması ve bakımına yönelik ekipmanlar da teslimatın bir parçası olacaktır. Ana kullanıcı Strakonice'deki 251'inci uçaksavar füzesi müfrezesi olacak.

Gerçekliğe yakın eğitim

Ve böylece Doupov'daki askerler, diğer şeylerin yanı sıra, Kuvvet Koruma, yani yeni sistemle silahlandırılacak birimin korunması konusunda da eğitim aldılar. Bölgenin keşfinin, birimin hareketlerinin ve gelişiminin provasını yaptılar. Ünitenin harici besleme olmadan ne kadar süre kendi başına çalışabildiğini test ettiler.

“Alıştırma temel olarak teorik akıl yürütmemizi pratikte test etmeye hizmet etti. Bu nedenle eğitimi mümkün olduğunca gerçeğe yakın hale getirmeye çalıştık,” diye doğruladı 251'inci müfrezenin baş arama emri subayı, arama emri subayı František Hammerbauer.

Aynı zamanda yeni bir sisteme yeniden silahlanmanın, yeni prosedürlere alışmak zorunda kalacak askerlerin zihniyetinde de değişiklik yaratacağını da açıkladı. Birimi, artık teknik ve ahlaki açıdan geçerliliğini yitirmiş olan Rus 2K12 KUB sistemleriyle donatılmıştı veya hala donanmış durumda.

Ancak Doupov'da askerler farklı sistemleri birbirine bağlama alıştırmaları da yaptı. “Ağa bağlı ve birbirine bağlı bir savaş alanı başarının temelidir. SPYDER silah sistemiyle, gerekli tüm bilgileri zamanında ve etkili bir şekilde çeşitli yollarla elde etmek için geniş seçeneklere güveniyoruz”, diye vurguladı Yarbay Sekanina.

251'inci Anti Komutanı, “Tatbikatın ana hedeflerinden biri, Opava'daki 53'üncü Keşif ve Elektronik Harp Alayı'nın tatbikat için tahsis ettiği sistemlerimizin kara kuvvetleri sistemleriyle iletişim kurma yeteneğini doğrulamaktı” diye ekledi. -uçak bölümü.

Tatbikat sırasında Strakonice askerleri, savaş uçakları havadan bir rakibin eğitim birimlerini simüle eden taktik hava kuvvetlerinin 21'inci üssü ve hava sahasındaki olaylar hakkında bilgi sahibi olan 26'ncı komuta, kontrol ve keşif alayıyla da işbirliği yaptı. .

Haziran 2021'de askerler Doup'ta yeni füzeleri test etti