Avrupa Parlamentosu Üyesi Knotek, Avrupa'nın pahalı gen tedavilerine katkıda bulunabileceğini söylüyor

RumBar

Global Mod
Global Mod
Yeni sonuçlanan seçimlerde Ondřej Knotek görevini savundu ve böylece Karlovy Vary Bölgesi'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki tek temsilcisi olmayı sürdürdü.

“Şu ana kadar izlediğim yolu değiştirmeyeceğim. Bu konular geçmişime, eğitimime, uygulamalarıma ve aynı zamanda geldiğim yerlere dayanmaktadır. Karlovy Vary yapısal olarak dezavantajlı bir bölge olduğu için şu ana kadar vekil olarak görev yaptığım Çevre, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Komitesi'nde tam anlamıyla çalışmak istiyorum. Ve ayrıca Sanayi ve Enerji Komitesi'nde. Oyların sayılmasından kısa bir süre sonra Knotek, Brüksel'deki faaliyetlerimin temelini oluşturacak” dedi.

Hastalıkların önlenmesini temel görevlerinden biri olarak kabul eder. Avrupa Parlamentosu'nun kronik böbrek hastalığı ve kalp-damar hastalıklarıyla mücadele eden kansere karşı mücadelesine katılmak istiyor.

“Plan, tüm Avrupa'nın bu hastalıkların önlenmesi ve erken teşhisi yönünde ilerlemesidir. Bu önemli tasarruflara yol açabilir. Aynı zamanda, Avrupa bütçesinin ağır hastalar için pahalı gen hücresi tedavilerinin finansmanına bir şekilde katılmasını sağlamak istiyorum. Yalnızca sigorta şirketleri bu tür bir tedavinin bedelini ödeyemez. Doğrudan gitmezse garantiler, hastanelere faizsiz krediler falan sağlansın” diyen Knotek, birçok hasta için umut olabilecek bir planın ipucunu verdi.

Ayrıca çevreye, özellikle de Yeşil Anlaşma'daki değişikliklere odaklanmak istiyor. “Emisyonları azaltacak şekilde kuruldu ancak malzeme ihtiyacını azaltmayacak. Avrupa'da minimum emisyonla üretim yapabiliyoruz ama pahalı. Bu nedenle örneğin rüzgar türbinleri veya fotovoltaik bileşenlerin üretiminin tamamı halihazırda Asya'ya taşınıyor. Bu da dünya çapında emisyonları artırıyor” diye açıklayan Knotek, Avrupa iklim politikasının Avrupa'yı küresel olarak zayıflattığını da sözlerine ekledi.

“İhtiyacımız olan ve kendimiz üretemediğimiz şeyleri pahalı bir şekilde satın almak zorunda kalacağız. Bu aslında Çin ve Amerika açısından yasal ve çok akıllı bir strateji” dedi.

Bölgeye düzenli olarak gitmeyi planlıyor. Onu gerçekliğe bağlayan bir ailesi var. “Brüksel'de bir hafta geçirdikten sonra suyun yokuş yukarı aktığına veya Boeing'lerin fenerlerle uçacağına inanılır. Bu nedenle sağduyuyu korumak gerekiyor” diye ekledi.