‘avarekai’ Mysuru’da kışın tadı | Haberler

FontikUpa

Member
Mysuru: Dört günlük ‘Avarekai’yi (sümbül fasulyesi) işaretleme melaPerşembe günü Mysuru’daki Nanjaraj Bahadur Choultry’de Belediye Başkanı M. Shivakumar, Eski Mysore bölgesindeki insanları tipik Karnataka mahsulü yetiştiren çiftçilere yardım eli uzatmaya çağırdı. Sümbül fasulyesi, geleneksel olarak kurak bölgelerde yetiştirilen en popüler kış mahsullerinden biridir ve bölgedeki çok sayıda çiftçi ekimiyle uğraşmaktadır ve devlet desteği, servetlerini artırmada uzun bir yol kat edebilir.
Mela, organik ve kimyasal içermeyen tarım uygulamalarını savunan tarımla ilgili STK’lar tarafından organize ediliyor.
Tarım departmanının eş müdürü BS Chandrashekhar, Hunsur, KR Nagar ve Periyapatna’daki çiftçiler tarafından yetiştirilen avarekai’nin, pazarın çok çeşitli sümbül çekirdekleriyle dolup taşmasına rağmen eyalet genelinde büyük talep gördüğünü söyledi. “Mangaluru-Bengaluru karayolu boyunca seyahat eden insanlar, bu taluklardan geçerken büyük ölçüde avarekai stokluyorlar” dedi.
Mela’daki yetiştiricilerden biri olan Kalappa, yetiştirdiği ‘Ginnu’ avarekai çeşidinin sahaya vardıktan birkaç dakika sonra tükendiğini söyledi.
Etkinlikte hazırlanan ‘avarekai’ akki roti, ‘ittakid bele’ paayasa, avarekai sambar gibi avarekai ile yapılan lezzetler ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.