Asil bayramlar. Kynžvart'ta 190 yaşındaki bir menü var

RumBar

Global Mod
Global Mod
“Birincisi, konuklara kaplumbağa İngilizce çorbası sunuldu. Ana yemeklerdi. Özellikle deniz -uzunluk filetoları, Japon baharatlarında bir bacak, sebzelerde sığır eti kesikleri, oyunla dolu bir trüf ile doldurulmuş pulard. Soğuk bıldırcın, ”diyor Kynžvart Devlet Kalesi İdaresi'nden Štefan Brštiak.


Capoun'dan Cress ile bir kızartma olduğunu ve Rus Rowan'dan kekliklerle kızartma olduğunu da ekliyor. Tatlı yemeklerden, konuklar Madeira ile bir pastanın tadını çıkarabilir veya çikolata kreması ile doldurulmuş kekin tadını çıkarabilirler. Törenin sonucu, Hollandalı sos ile kuşkonmaza aitti, Serviette à la, rum pudingi, Gdanská markası ile rum veya jöle ile puding yapmak da mümkün oldu.


Yiyecek deneyimi, ünlü Parisli makaleler ve CIS şirketi Thomire tarafından üretilen lüks bronz güçlü yaldızlı tahta setleri ile geliştirildi.


“Kynžvart masaüstlerinin geniş koleksiyonu, 19. yüzyıl sanatsal zanaatının en önemli Avrupa koleksiyonlarından biridir. Kynžvart, yemeklerin atrapları da dahil olmak üzere çok eşsiz bir şekilde sergilenmektedir.


Kynžvart'a maruz kalan altın duvar trenleri normalde aristokrat çevrelerde görünmez. Sadece imparatorların, kralların ve en yüksek aristokrasinin tablolarında karşılaşılabilirler. Kynžvart ile benzer masa süsleri, örneğin Versay'da görülebilir. Metternich ailesi, çok yaldızlı bronz ile yapılan üç eşsiz aileye sahipti.


Brštiak, “Masa setleri veya topaklar, tahtanın merkezine ait ve zengin bir ekipmana sahip bir tür oyun parkı. Altta aynalar. Topakların temel amacı, aynadaki eski tanrıların göksel bayramının bir resmini oluşturmaktır.”


Şansölye Metternich, ilk buharı barışçıl aktiviteler için bir ödül olarak satın aldı, sürgünden Viyana'ya dönerken Brüksel şehri tarafından kendisine verildi, üçüncüsü, emekliliğe gittiğinde Paris'in büyükelçisi olan Şansölyenin oğlu Richard'dı.


Yaldızlı masa setlerine ek olarak, mumlar ve çiçekler tabak masalarında ve üzerinde çok renkli jöle. Viyana Sacher'in pastası da var. Ziyafetin sabit sırası da bilinmektedir. İmparator ön planda değil, masanın ortasında oturdu. Prens'in karısının yanında bir yeri vardı ve Metternich imparatorun karısının yanında oturdu. Sürekli kurallar etrafında diğer konuklar.


Brštiak, “Her zaman dönüşümlü olarak erkek – kadın ve dikkatli olun, evlenmelerine izin verilmedi. Adam ziyafet boyunca bayanı eğlendirmek zorunda kaldı. Bu tür fırsatlar aristokrat aileleri tanımak için çok iyi hizmet edildi.”


Kale mutfağı, şu anda bir yazarkasa bulunduğu yerlerde Kynžvart'taydı. Yani zemin katta. Asansör olmadığından, her şeyi zemine porsiyona giymek zorunda kaldılar. Personel için merdiven, yemeklerin şenlikli yemek servisinin bireysel kısımlarına çevrildiği, ısıtılmış ve dekore edildiği hazırlık odasına geldi. Sadece buradan her şey hazırlayıcıya bitişik ve daha sonra masada servis edilen yemek odasına götürüldü. Hazırlık odasında, dondurma üretimine hizmet eden daha ilginç bir şey olan Sorbetier görebilirsiniz.


“Sorbetier aslında bir varil içinde duran ve buz ve tuz parçaları dökmüş bir kapaklı daha yüksek bir kaptır. Sonraki kimyasal reaksiyon eksi 20 dereceye düşürüldü. Kabın içindeki dondurma karışımı karıştırılmalıdır. Kolay değildi.


O zaman gerçekten lüks bir tatlıydı, ama o zamanki kremin tablolarında en yüksek sosyal tabakalardan oldukça yaygın olarak servis edildi. Ama bugünden farklı hizmet etti. Dondurma farklı şekilde dekore edilmiş metal kaselere dolduruldu ve daha sonra şekil tabak üzerine eğildi. Dondurma o sırada şampanya servis edildi, Kir Royal popülerdi, bu da şampanya ile siyah bir kuş üzümü likörü.


İçecek Dijon, Fransa'dan geliyor ve başlangıçta Kir adında sadece beyaz şarapla servis ediliyor. Ancak kraliyet mahkemesinde şarabın yerini şampanya aldı, bu yüzden içecek kraliyet adı Kir Royal kazandı.