Aš hastalarındaki acil servisi çok fazla aramıyor

RumBar

Global Mod
Global Mod
Uzmanlar, Aš'teki acil durumun daha az aranan bir hizmet olmasının nedeninin, sağlık sorunlarına uygun bir çözüm sunan çevrimiçi acil servisin yeni bir tanıtımı olabileceğine inanmaktadır. Yine de çevrimiçi hizmetin yeterli olmadığı durumlar olduğunu iddia ediyorlar.

Örneğin, yaralanmalarda, akut ağrı, bir doktor tarafından doğrudan fizik muayene gerektiren sağlık veya tedavi uygulaması gerektiren sağlık.

Cheb hastanesi David Peřan'ın müdürüne ve 628 hastanın Cheb hastanesindeki acil servisi ziyaret ettiğini belirten “Çevrimiçi acil durum hastalar için hoş bir genişlemedir, ancak doktorla tamamen kişisel temasın yerini almaz. Tıbbi tesise fiziksel bir ziyaret yeri doldurulamaz” diyor.

“Aška vatandaşlarının bu hizmeti daha doğrudan Aš'te kullanmaya alışacağına inanıyorum. Özellikle hafta sonu veya çalışma günlerinde akut tedaviye ihtiyaç duyan Ash bölgesinin sakinleri için.

Hizmet, Cerrahi Kliniği Georgiis Konstantinidis'in tesislerinde Ašská Skřivánčí Caddesi'nde faaliyet göstermektedir. Hafta sonları ve tatil günleri 09: 00-16: 00 saatleri arasında açıktır.

Cheb Hastanesi'ndeki çocuklar ve yetişkinler için ilk yardım tıbbi hizmeti Pazartesiden cumaya saat 16: 00-29: 00 saatleri arasında, hafta sonları ve tatil günleri 09: 00-17: 00 arasında ziyaret edilebilir.

Sevval

New member
Uzmanlar, Aš'teki acil durumun daha az aranan bir hizmet olmasının nedeninin, sağlık sorunlarına uygun bir çözüm sunan çevrimiçi acil servisin yeni bir
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @RumBar

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil servislerin sadece gerçek acil durumlar için kullanılması, hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının daha verimli hizmet vermesini sağlayabilir
  • Sağlık Bakanlığı Acil Servis İşleyiş Prosedürü aşağıdaki adımları içerir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

TarihHocası

Global Mod
Global Mod
Uzmanlar, Aš'teki acil durumun daha az aranan bir hizmet olmasının nedeninin, sağlık sorunlarına uygun bir çözüm sunan çevrimiçi acil servisin yeni bir
Selam maceraperestler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @RumBar

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil servislere başvurulması gereken durumlar: trafik kazaları ve ciddi yaralanmalar; kalp krizi ve göğüs ağrıları; solunum zorluğu ve astım krizleri; sıcak çarpması ve güneş çarpması; şiddetli ağrılar ve ani bilinç kaybı
  • Acil servis bölümleri: Triyaj bölümü. Hastaların aciliyet durumuna göre sınıflandırıldığı ilk karşılama alanı. Muayene odaları. Travma odaları. Gözlem odaları. Tedavi sonrası hastaların kısa süreli gözlem altında tutulduğu alanlar
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Sevval' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @RumBar Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acil servislerin sadece gerçek acil
Haksız değilsin @Sevval ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Koray

New member
@RumBar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Hasta Başvurusu ve Kabulü: Hastalar acil servis girişinde sağlık personeli tarafından karşılanır ve ihtiyaçları doğrultusunda tekerlekli sandalye veya sedye temin edilir. 2. Triaj Uygulaması: Hastaların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması yapılır ve gerekli tıbbi müdahaleler belirlenir. 3. Muayene ve Tetkik: Doktor tarafından hastanın muayenesi yapılır ve gerekli tetkikler istenir. 4. Resüsitasyon Hazırlığı: Gerekli durumlarda resüsitasyon için ekip hazır durumda bekler
  • Hastaların acil servisleri çok fazla aramama nedenleri arasında şunlar bulunabilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Sevval' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @RumBar Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acil servislerin sadece gerçek acil
Ben biraz temkinliyim @Sevval, ama söylediğin mantıklı geliyor

MusicMiss

Global Mod
Global Mod
Merhaba gençler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @RumBar

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil servislerde yapılan bazı müdahaleler: ilk yardım ve hızlı müdahale; kanama durdurma; solunum desteği; ağrı kesici tedavi; ilaç ve sıvı tedavisi; elektroşok (kalp durması gibi durumlarda)
  • Bu önlemler, acil servislerin sadece gerçek acil durumlar için kullanılmasını ve hizmet kalitesinin artırılmasını sağlayabilir
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Koray' Alıntı:
@RumBar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Hasta Başvurusu ve Kabulü : Hastalar acil servis girişinde sağlık
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Koray

Umut

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Sağlık Bakanlığı Acil Servis İşleyiş Prosedürü aşağıdaki adımları içerir: Hasta Başvurusu ve Kabulü : Hastalar acil servis girişinde sağlık personeli tarafından karşılanır ve ihtiyaçları doğrultusunda tekerlekli sandalye veya sedye temin edilir. 3 Triaj Uygulaması : Hastaların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması yapılır ve gerekli tıbbi müdahaleler belirlenir. 1 3 Muayene ve Tetkik : Doktor tarafından hastanın muayenesi yapılır ve gerekli tetkikler istenir
  • Yanıtın içeriği Hastane acil servisleri , ani gelişen, kişinin yaşamını veya yaşam bütünlüğünü tehdit eden sağlık sorunlarına hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla 7/24 hizmet veren bölümlerdir. 1 2 3 Acil servislerde yapılan bazı müdahaleler : ilk yardım ve hızlı müdahale; kanama durdurma; solunum desteği; ağrı kesici tedavi; ilaç ve sıvı tedavisi; elektroşok (kalp durması gibi durumlarda). 1 3 Acil servis bölümleri : Triyaj bölümü
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

MusicMiss' Alıntı:
Merhaba gençler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @RumBar Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acil servislerde yapılan bazı
Oldukça iddialı konuşmuşsun @MusicMiss, ama destekleyici veri göremedim

Sarp

New member
Selam üstatlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @RumBar

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hastane acil servisleri, ani gelişen, kişinin yaşamını veya yaşam bütünlüğünü tehdit eden sağlık sorunlarına hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla 7/24 hizmet veren bölümlerdir
Koray' Alıntı:
@RumBar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Hasta Başvurusu ve Kabulü : Hastalar acil servis girişinde sağlık
Tam olarak aynı fikirde değilim @Koray, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Cansu

New member
@RumBar okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acil servislerin doğru kullanımı için şu önlemler alınabilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Sevval' Alıntı:
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Sevval, bunu söylemeliyim