Antrenör Valachovič Lisen'e girecek mi? Kulüp Direktörü bunu Derby sırasında zaten belirtti

RumBar

Global Mod
Global Mod
Valachovič, Çek futbolunda en uzun hizmet veren antrenörlerden biridir, Líšeň 2019 sonbaharından bu yana liderlik ediyor, üst üste 173 öğrenilmiş maç var. Bununla birlikte, bütününün utanç verici bir performansla sunduğu Zbrojovka'ya karşı yönetilemez Cumartesi derbisi, iddialı bir bütünün bankında sonuncusu olabilir.

Büyük ölçüde güçlendirilmiş Líšeň arka arkaya dört maç kazanmakla kalmadı ve düşme bölümü sona ermeden altı tur oldu, aynı zamanda milyarder Igor Fait liderliğindeki liderlik rakipten ödevlere katlanmak zorunda kaldı.

Ancak Zbrojovka ikramiyeyi Derby'de eğiten Martin Svědík'e koçluk şeklinde vururken, performans ve sonuçların tam tersi.

“Bu sezonu mevcut gerçekleşme ekibiyle almayı ve sonra değerlendirmeyi planladık. Yalan söylemeyeceğim, sonuçlar ve bugünün sonucu tatmin edici değil, görüyoruz.

Ya Valachovic? “Sonuç yoksa, koç ortadan kalkar. Ödeyen kişi karar verir ve bitirmeye karar verdiğinde, bunu yapacak. Başka biri gelmeli,” diye cevap verdi bir penaltıdan sonra 1: 4 kaybeden bir maçtan sonra.

Kučera maçı izledi. Ya Jílek?

Milan Valachovič Lisen'i bitirmedi ve adaylarının yerine geçmesinin isimleri zaten perde arkasında. VIP konuklarından Cumartesi günkü derbi, ikinci -lig prostějov ve son Slovak Ruzomberk'in sonbahar koçunda Radim Kučera'yı izledi, ancak oyundaki tek isim değil. Lisen'in esas olarak Pavel Vrba'ya veda ettiği kışın sunması gereken Václav Jílek'i düşündüğü iddia ediliyor.

75 yaşındaki koçun teslim olduğu biliniyordu. Zaten kış tatilinde, Fait'in sahibi ünlü antrenör Pavel Vrba'yı getirdiğinde yerini serbest bırakmak zorunda kaldı – o sırada Valachovic, diğer şeylerin yanı sıra, gerekli profesyonel lisansın ihtiyaç sahip olmadığını suçladı. O zaman Valachovič'e yeni bir yönetici ve ekibin işlevi verdi.

Ancak VRBA, belirtilmemiş nedenlerle hazırlık sırasında sona erdi ve Valachovic Oreese'ye döndü.

Cumartesi günü bir basın toplantısında hatırlattı. “Yönetimin hedefleri büyük. Hala handikap lisansım var ve bu yüzden Bay VRBA kışın buraya geldi. Sadece bir takım inşa ettiğimi bildiğim için kaldım ve asistanlarla hazırlığı yönettim. Bu yüzden kaldım.” Dedi.

VRB'nin gelişine benzer şekilde kulüpte farklı bir rolde kalabileceğini hatırladı, ancak bu şimdi bir soru işareti ile. Son haftalarda Küba, Lisen için yeni bir spor direktörü seçti, Cumartesi günü kocasını bulduğunu açıkladı ve bunun futbol ortamının dışında bir adam olacağını doğruladı. Çek futbolundan önceki yöneticilerden – hatta antrenörlerden – hiç kimse yok.

Valachovic, “Anlaşılırsa, daha önce biraz tatil yapacağım,” dedi. “Şimdi Sırbistan'da üç gündür en yüksek rekabeti izliyorum, orada inanılmaz oyun kalitesi gördüm. Belki de hepsi son zamanda.” Dedi. Basın toplantısından ayrıldığında, “Saint'le yenilgiden sonra bitirmekten daha güzel ne olabilir?” Dedi.

Futbolcular Lisen'in (Igor Fait'in sahibinin ortasında) Lisen'in Liderliği, Zbrojovka ile ev derbisinde felakete kolayca katılmaya çalıştı. (19 Nisan 2025)

Derby'deki patlama zaten Lisen tarafından ikinci ligin ilkbahar bölümünde gerçekleştirilen üçüncü oldu. Başlangıçta Slavia B'de hayal kırıklığına uğradı, Varnsdorf'daki maçı dokundu ve tacı derbiye koydu.

Savunma uzmanı, “Zbrojovka'ya karşı olduğu gibi Varnsdorf'a zaten girdik, ama sonra sadece iki hedefimiz var. Bugün rakip bize dört verdi. Muhtemelen Pardribece'i yendiğimizde küme düştüğümüzde birbirimizi gördük, bilmiyorum. Büyük bir memnuniyet vardı. Şaplak.” Dedi.

Lisen'in hala altı puan eksik olan küme düşme şansı olup olmadığı hakkında konuşmayı reddetti. “Kapattığınızda,” dedi basın toplantısında mikrofonlara doğru. Ekibin en büyük sorunu, ona göre, performans ve saldırı dengesizliğidir. “Muhtemelen sabit performans gösteremiyoruz ve bizi rahatsız eden sonun kalitesidir. Hazırlık aşaması bile kötü, sayılarımız yok. Savunmaya yetişmeye çalışıyoruz, bugün başarısız olduk,” diye iç çekti.