82 -YEAR -SOLD DOCTOR DVOřák Karlovy Fary Bölgesel Hastanesindeki Sorunlar Hakkında

RumBar

Global Mod
Global Mod
Hastanede gerginliğin artmasının nedeni nedir?
Açıkçası, kavramsal olmayan ve kaotik olmayan yeni Nela Kvačková'nın direktörü. Eylemleri de konuşmayacağım suçlanıyor. Nymburk'ta hastaneden ayrılmak zorunda kalmasının nedenleriyle çok ilgileniyordum. Ve Nymburk Belediye Meclisi'nin haberlerini okuduğumda utandım, kelimenin tam anlamıyla ürpertici. Bence böyle bir insan seçim prosedürüne hiç girmemeliydi. Ve seçime rağmen üçüncü sıraya öncelik vermesi dikkat çekici.

Nela Kvačková, hastanenin çıkarına hareket ettiğini iddia ediyor. Ancak, şu anda sağlık profesyonelleri arasında atmosfer nedir?
Kötü. İnsanlar baskı altında çalışıyor, memnun değil, zihinsel olarak bitkin, depresif. Kimse bunun nasıl olacağını bilmiyor. Hastanedeki hemşireler, ambulanslar ve doktorlardan şikayet ediyorlar. İnsanların büyük çoğunluğu bu konuda mutsuz ve baskı altında çalışıyor.

Bilirsiniz, tıbbi dramalar her gün yeterince ele alınır ve işte mutlu olmaları ve sakin olması gerekir, birbirlerine güvenebileceklerini bilmelidirler. Şimdi birçok insan atmosferin, burada yöneten sinirliliğin de aile yaşamlarını etkilediğinden şikayet ediyor. Ve elbette, hastalara göre de ortaya çıkabilir.

Dışarıdan bakıldığında, sadece bazı departmanların sorunları var gibi görünüyor. Kardiyoloji ve radyodiyagnostikler çok yankılanıyor, ama bu hiç de doğru değil. Bu ikisi anında, ancak bu tüm hastanenin bir sorunu, insanlar hastanede memnun değil. Ve kafamı tüm çalışanların yüzde 90'ı olduğu günlüğüne koydum. Herkes yönetmen olmadan huzur içinde çalışmak istiyor.

Kardiyo ve X -Ray'e ek olarak, büyük bir alan, iç, tüm yoğun bakım ve acil durum olan cerrahi. Hatta herkes dedi. Bunlar, kesintisi tüm hastaneyi tehlikeye atabilecek departmanlardır, ki bu elbette istemediğimiz. Böyle düşmesi için bir hastane alamadık. Hepimiz hastalara gelişmek ve hizmet etmek zorundayız. Ne yazık ki, yeni direktörün varlığı çoğu hastane çalışanının hoşnutsuzluğunu çağrıştırıyor ve bu nedenle derhal çekiciliğini istiyoruz.

Cerrahi baş doktoru ve eski hastane direktörü Josef März ile bir anlaşmazlık var. Kváčková daha sonra ona tıbbi direktör teklif etti. Teklifini kabul etti mi?
Buna gelince, baş doktor März artık yönetmenle müzakere etmek istemiyor. Nela Kvačková burada çalışmaya devam ederse hastaneden ayrılmaya kararlıdır. Bunu yapmak için, ancak bu durumda Karlovy Fary bölgesinin mükemmel bir travmosologu, travmatoloji toplumu başkanı ve hastaneyi inanılmaz bir şekilde kaldırmayı başaran büyük bir çalışkan kaybedeceğini söyleyebilirim. Ve diyorum ki, böyle bir uzmanlığa ve coşkusu olan bir kişinin yerine geçmenin bir mucizeye eşit olduğunu söylüyorum. Böyle insanlar sadece değil.

Cumartesi günü, yönetmen Kváčková asi çalışanlarla yoğun bir şekilde uğraştığını bildirdi. Bununla birlikte, bir doktor Alexander Schee olan kardiyoloji baş doktoru güvenmez. Sebeplerden biri onun özel ambulansı.
Schee'nin kardiyolog başkanı mükemmel bir uzmandır. Benzer bir bölge hastanesine girmeyecek.

Ve özel polikliniklerinin hastanenin etkisi ile uyumu bir sorun dikkate almıyor?
Bu dünya çapında ortak bir trend. Tıbbi işyerinin başkanının özel ambulansı olması dünyada otomatiktir. İyi doktorları takdir etmeliyiz ve ayaklarının altına çubuk atmamalıyız. Ancak CEO, seçmesi için boynuna bir bıçak verdi. Özel muayenehaneye çıkmayı duyurduktan sonra, giden doktorlar için tazminatı koruyabileceğini iddia ediyor.

Gerçek mi?
Olumsuz. Evet, yönetmen Prag'dan bir dizi doktor ve baş doktora sahip olduğunu ve gerektiğinde Karlovy'ye hemen katılacak olduğunu açıkladı. Ama bu doğru değil. Kimsenin nitelikleriyle çalışmak istemediği iki kardiyolog vardı. Ve hepsi bu.

Karlovy Vary bölgesel hastanesinin altına giren Cheb'deki IO hastanesinin konuşulduğunu biliyorum…
Evet, kesinlikle kavramsal değil. Örneğin, bir gün Cheb'deki cerrahi departman yok edildi, diğeri bir günlük ameliyatla tanıtıldı, sonra yönetmen Kvačková robotik cerrahi olacağı fikrini ortaya çıkardı. Sokolov ve adada hastaneleri işleten Penta'nın konuşulduğu söylendi. Bir dizi saçma fikirdi, toplam düzensizlikti. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum.

Hastanedeki ve hastane dışındaki birçok insan, yönetmen Kvačková'nın yakın zamana kadar Facebook hastanesinin tüm iç sorunlarını çözdüğünden endişe ediyor. Bunu nasıl algılıyorsunuz?
Facebook makalelerinin de hastane bakımına saldırması çok çirkin. Bu doğru değil, Karlovy Vary Hastanesi bölgedeki en iyi puanlardan biridir. Evet, her zaman memnun olmayan biri vardır, sadece olur. Ancak istatistikler net konuşuyor. Sorun şu ki, gerçeğin sadece bir kısmı her zaman yönetmenin ifadelerinde ortaya çıkmış ve bilgiler genellikle bağlamdan çıkarılmıştır. İlgili kişiler bile bu konuda yorum yapabilseydi, tüm ifade genellikle farklı gelir. Kendi deneyimi var. Şahsen onunla konuştum, bu oldukça doğru bir sohbetti ve meslektaşım März geri dönerse ve yönetmenle birlikte onunla başa çıkmamı isterse durumu sakinleştirmeye yardım etmeye istekliydim. Ama farklı sundu. Bu yüzden ondan Facebook'ta benim adımda bir şey yazmasını istedim. Dahası, bu senaryo zaten düşüyor, müzakere olmayacak. Baş doktor März, yönetmen görevinde kalırsa gideceğini açıkça belirtti.

Bölgenin liderliğindeki insanlarla konuştunuz mu?
Hastane personelinin yönetmenin derhal işten çıkarılmasını talep ettiğini, çoğu personelin neredeyse altmış yıllık deneyime sahip seksen bir cerrah olduğumu sağladım. Çünkü durum böyle değil. Nela Kvačková'nın bir deneyimi yoktur ve bölgesel hastanenin şüphesiz olduğu devasa liderlik etmek için olgun değildir. Bu onların konuşmaları ve insanları onunla bir araya gelmeye ikna etmeleri için yeterli değildir. Geçen hafta, yüzden fazla çalışan Tıbbi Sendika Kulübü toplantısında bir araya geldi. Herkes mevcut görevlerini hemen bırakmak istiyor. Hemen vurgulamak istiyorum, çünkü kimse bir sonraki adımda daha fazla hafta ve ay beklemek istemiyor.

Vali Jana Mračková Vildumetzová'ya da hitap ettiniz mi?
Cuma günü hastanenin denetim kurulu bir araya geldi ve ifademizi almasına rağmen yönetmen itiraz etmedi. Bu yüzden telefonu aldım ve Bayan Valiye CEO'dan başka bir yol görmediğimi söyledim. Kimse onunla çalışmak istemiyor. Ve bana yeni bir yönetmen olarak kim göreceğimi sorduğunda, baş doktor März'u önerdim.

Neden o? Sonuçta, Primariat için bir hastane sürmek çok zor olmalı …
Bunu yapmak için sadece hastaneyi yönlendirmesi için pedal çevirdiğini söyleyebilirim. Büyük bir çalışma, bina ve organizasyonel değişiklikler oldu. Onkocentrum planlanıyor, yeni bir X -Ray inşa ediliyor… bunlar hakkında konuşulmayan, ancak burada olan şeyler. Bence iyi bir yönetmendi. O bir atık. Sekiz saat boyunca faaliyet gösterecek ve daha sonra karargahta işe gidecek bir sorunu yok. Ülkenin her yerinde ders veriyor, genç doktorlara öğretiyor, atölyeler düzenliyor… büyük miktarda yönetiyor. Ama açıkça hastanede çalışacağını ancak Nela Kváčková burada olmadığında çalışacağını söyledi. Prag'da zaten bir yer vaat etti. Ve eğer gerçekten ayrılırsa, bölge için yeri doldurulamaz bir kayıp olacaktır. Ancak baş doktor Märze'den bağımsız olarak, burada olan şey hoş değil ve birçok çalışan gerçekten ayrılmak üzere. Bunun için çok şey yaptık. Vali, sağlık milletvekilini biliyor, dilekçeler yazıyor, bir dizi imza ve beyan var. Şimdi top bölgenin yanında.